2019 január

Szeretettel köszöntelek Benneteket az új év kezdetén. Új év, új lehetőségek, új feladatok és elhatározások. Fontos azonban a „mennyei egyeztetés”, bármihez is akarjunk fogni! Vannak olyan dolgok, amelyek általánosak, úgymond nem igényelnek nagy elcsendesedést, mert tudjuk, hogy mi az Isten szerint való. Lehetnek azonban ennél sokkal nagyobb dolgok, például költözés, munkahely, iskolaváltás, stb., amelyeknél azonban fontos, hogy meg legyenek beszélve az Úrral! Ő mindig válaszol, figyelnünk Őrá azonban nekünk kell. „Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok!” (Jakab 4:8)

Ha követjük az Ő útmutatását még akkor is, ha mi nem azt gondoltuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a legrövidebb úton jutunk a célig. „Bízzál az Úrban teljes szívből és ne a magad eszére támaszkodj!” (Példabeszédek 3:5) Szerintem velünk, emberekkel, az a nagy baj, hogy túl sokat teszünk saját erőből és amíg mennek a dolgok, addig meg se állunk, hogy bölcsességet és útmutatást kérjünk Istentől, Aki a legjobbat már rég elkészítette a számunkra.

Nekem minden új év kezdetén elsőként az jut eszembe, hogy reményteljes jövő az osztályrészünk. (Jeremiás 29:1) Ez van elkészítve. Legyünk nyitottak és készek arra, hogy átvehessük!

És amit még szeretnék a szívetekre helyezni, az a Békesség!

Békesség Istennel, egymással, önmagunkkal és békesség Magyarországnak!

 

 Szeretettel: Dr. Nagyné Dr. Hegedűs Mónika

Letöltés