2018 október

Egyik reggel, amikor vittem a gyerekeket az iskolába szóba került, hogy választanunk és döntenünk a különböző élethelyzetekben nekünk kell. Ez személyes felelősség! Már egyre nagyobbak ők is és nem állok ott mellettük, így ez most már egyre inkább rájuk fog hárulni, természetesen a következményekkel együtt.

Egyik gyermekünk ezt nagyon nem értette, hiszen előttük csak jó dolgok vannak. Tehát ez nem olyan nehéz dolog. Magamban megint rácsodálkoztam a gyermeki gondolatvilág szépségére, hogy szerinte csak jó és jó között kell választani. Hát ez sajnos nem így van-kezdtem a magyarázatba.

 - Minden pillanatban döntesz te is: Megcsinálod-e a házit? Tanulsz-e rendesen? Kedves vagy-e másokkal? Törődsz-e velük? Lopsz-e? Csalsz-e? Hazudsz-e? stb. Tiéd a döntés! Választhatod a rosszat, de akkor a következményeivel is Neked kell számolnod.

„előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is! Szeresd az Urat a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz…”(V.Móz.30,19-20)

Mivel már gyermekeink is állandó döntéshelyzetben vannak, mennyivel inkább mi felnőttek? A mi döntéseink súlya általában nagyobb, így természetesen a felelősségünk is.

Ha szeretjük az Istent, ragaszkodunk az Ő igéjéhez és útmutatásához, akkor mondjunk nemet a bűnre, a rosszra és törekedjünk az igazságra, az életre, a békességre, az állhatatosságra, a szelídlelkűségre, a hitre és szeretetre! (1.Tim.6:11 alapján)

Válasszuk hát az életet és az áldást!

Szeretettel: Dr. Nagyné Dr. Hegedűs Mónika

Letöltés