2018 július

Kedves Testvérek!

„…sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz,

pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre.

Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.”

(Lukács 10:41b-42)

Végre itt a nyári szünet! A családok megkönnyebbülhetnek. Nincs iskolába járás, nincs házi feladat, nincsenek külön órák.

A helyzet azonban, mintha nem lenne jobb – gondoltam magamban nemegyszer a napokban. Valamit rosszul csinálok!!! Sokkal kevesebb elméletileg a megoldandó feladat, én mégis állandó ténykedés közepette ki sem látszom a munkából, sőt inkább szaporodik a teendő. Na, mindegy, mindenki ezt csinálja – siklottam át a gondolatmenet felett.

Így teltek a napok, míg egyik reggel az utcánkban egy kerékpározó kislányt néztem. A lány, aki már azért nagyobbacska volt, kacsázva haladt az úton. Épp gondoltam magamban, hogy gyorsabban kellene tekernie és rendesen fogni azt a kormányt, akkor jobban menne neki, de meghallottam, amint a vele bicikliző férfi türelemmel és szeretettel bátorítja. „Nem a gyorsaság a fontos, hanem a biztonság!” Hát ez az! A biztonságos haladás! Keresztény életünkre is ez igaz: mindenkinek más a tempója, de ugyanaz a cél. Nem jó, ha az ember állandóan csak ténykedik, gyorsan csinálja egymás után a dolgokat, időt kell tölteni az Úrral, kell lassítani, néha megállni! Tanulmányozni az Igét, táplálkozni belőle!

Ha állandóan csak munkálkodunk és feladatokat oldunk meg, akkor Márták leszünk.

Én Mária szeretnék lenni és a jobbik részt választani!

Erre hívlak és bátorítalak Titeket is!

 

Szeretettel: Dr. Nagyné Dr. Hegedűs Mónika

Letöltés