2018. április

"...én élek, és ti is élni fogtok..."

(János 14:19b)

Húsvét közeledtével minden családban megkezdődik a tavaszi nagytakarítás. Ismét széppé és tisztává „varázsoljuk” otthonunkat és utána elégedetten élvezzük (egy darabig) munkánk eredményét.

Azonban ennél sokkal fontosabb, hogy lelki-szellemi értelemben is újra rendet rakjunk, kitakarítsunk. A hétköznapok során sok szemetet összegyűjthetünk, amelyeknek nincs helye életünkben. Ezek lehetnek egészen aprónak tűnő dolgok is, mint például őszintétlenség, egy kis elégedetlenség vagy komolyabbak, mint a pesszimizmus, az aggodalmaskodás, stb.

Ezek mind elterelik gondolatainkat a lényegről, az IGAZI ÉLET-ről. Arról az életről, melynek középpontjában a szerető Isten áll, minden jónak forrása, Aki annyira szeret téged és engem, hogy egyszülött Fiát adta értünk, hogy életünk legyen, sőt bőségben éljünk.

Ismerek olyan embereket, akikkel annyira jó beszélgetni, akikre annyira jó ránézni, mert olyan bőségesen árasztják a szeretetet. Hát igen, a szeretetben is lehet gazdag az ember. Más a földi és a mennyei perspektíva, más az értékrend. Állítsuk vissza a húsvéti készülődésben (és minden nap) azt az értékrendet, amely az Úr szerint való! Ne a körülmények vezessenek minket, hanem Isten Igéje! Emlékezzünk meg Isten szeretetéről, Jézus Krisztus kereszthaláláról és ne felejtsük el, hogy örök életünk VAN Őáltala!

„Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem,

ha meghal is él: és aki él és hisz énbennem,

az nem hal meg soha.”

(János 11:25)

Szeretettel: Dr. Nagyné Dr. Hegedűs Mónika

Letöltés